Enfornar el pa: fer l’amor o follar?

 

    El pa és pa en la mesura que és bo, si no, no és pa. Perquè senti bé, tot el que surt d’un forn s’ha de  deixar refredar, en cas contrari,  et pot fer mal de panxa.  Per  tant, si parlem de pa, no és bo quan està calent.

L’altre dia, en un supermercat, anunciaven el pa que venien d’aquesta manera:

 

                 TENIN PA BO I CALENT

 

Jo tot d’una vaig pensar que, qui feia aquell pa, no podia tenir la consciència tranquil·la. Els succedanis, els subproductes, els enganys solen anar disfressats moltes vegades d’adjectius innecessaris que desvien l’atenció del possible comprador cap a aspectes no essencials del producte.

I si haguessin escrit, simplement TENIM PA ? 

 

 Quant a Antoni Ambrós

Vaig néixer a Ciutadella de Menorca a les acaballes del 1953. Escriptor, ho som per tossuderia: caparrut amb les paraules i els dies. El món de la literatura volta dins jo des del buit d'una escudella de llet -que vaig beure a l'escola d'es Born en temps de postguerra- fins a l'infinit proper de la pedres (filosofals?) que allotjo en els meus ronyons. Actualment, estic jubilat de donar classes de català a l'IES Vall d'Arús, a Vallirana (Barcelona), però de res més.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.